/ Huis verkopen? 7 tips om jouw huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop
Nieuwsoverzicht

nieuws

Huis verkopen? 7 tips om jouw huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop

Het is zo ver, je gaat de stap ondernemen om je huis te verkopen. Je wilt natuurlijk dat dit zo goed mogelijk gebeurt en dat mensen een fijn gevoel krijgen wanneer zij door je huis heenlopen. Nu vraag je jezelf af: ‘Hoe wordt mijn huis zo aantrekkelijk mogelijk voor de verkoop?’. Om deze vraag te beantwoorden hebben de makelaars bij Van Herk hun koppen bij elkaar gestoken om samen op 7 tips te komen om jouw huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop.

1. Een goede eerste indruk

De eerste indruk van de koper bij jouw huis moet natuurlijk positief zijn. Er moet een ‘WOW’ effect ontstaan als de kopers voor je huis komen te staan. Om een goede eerste indruk te creëren om je huis te verkopen is het dan ook fijn als er niks mankeert op het eerste oog. Stel je de situatie voor dat je komt aanlopen bij een huis en het eerste wat je ziet een niet werkende deurbel is. Het is maar een deurbel zou je zeggen, maar het valt toch op bij aankomst. Dit kan toch van invloed zijn op het ‘WOW’ effect die je hoopt dat de kopers ervaren.

2. Repareer de kleine mankementen in het huis

Je wilt de potentiële koper van jouw huis een optimale beleving geven. Om jouw huis te verkopen op de meest aantrekkelijke manier moet alles dan ook in de puntjes perfect zijn voor deze kopers. Kleine mankementen als loszittende deurklinken, plinten of trapleuningen deze kunnen de aantrekkelijkheid van het huis toch ietwat bel  emmeren. Dat is natuurlijk erg zonde aangezien het op een relatief simpele en goedkope wijze is op te lossen. De kopers kunnen zich afvragen of er dan grotere problemen met het huis zijn, iets wat natuurlijk helemaal niet van toepassing hoeft te zijn.

3. Zorg voor neutrale, lichte en opgeruimde ruimtes

Je zou zeggen dit is vanzelfsprekend. Maar voor iedereen is opgeruimd weer net iets anders. Wanneer er gekeken wordt naar een huis is het belangrijk voor diegene om zelf in te beelden hoe het zou zijn als deze persoon er zou wonen. Dit kan het best wanneer de persoonlijke spullen worden opgeruimd en er veel natuurlijk licht binnen het huis valt. Zorg dat snoeren en kabels worden weggewerkt voor de meest frisse indruk. Grote opgeruimde ruimtes zorgen namelijk dat kopers de mogelijkheden beter kunnen inbeelden.

4. Creëer gezelligheid

Opgeruimde ruimtes hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er geen leven in het huis mag zitten. Zorg dat er leuke gekleurde kussentjes op de bank liggen en wellicht een vaas met mooie bloemen op tafel. Door een fles champagne met glazen neer te zetten op tafel komt er al een veel fijnere sfeer in het huis. Deze voorbeelden maken jouw huis al een stuk warmer en gezelliger voor de potentiële kopers.

5. Zorg voor een aangename geur in huis

Zoals al eerder besproken is een eerste indruk erg belangrijk voor de kopers van jouw huis. Een huis dat een onaangename geur heeft hangen kan ervoor zorgen dat het ‘verliefdheid’ gevoel bij de kopers wordt verstoord. Hoe kan je dit op korte termijn een geur van je honden of van het roken nou tegengaan? Vaak als een huis goed schoongemaakt is ruikt het al een stuk frisser, wanneer dit niet werkt is de geur van een bos bloemen of geurkaarsen ook al een aardig verschil.

6. Nette tuin of balkon

Een huis met een nette kleurrijke tuin of een opgeruimd balkon vallen beter in de smaak dan wanneer het onverzorgd eruit ziet. Dit is natuurlijk een inkoppertje maar de mensen moeten zich wederom kunnen inbeelden dat zij zelf gebruik gaan maken van deze ruimtes. Zorg dat het opgeruimd is waardoor dit makkelijker te realiseren is.

7. De optimale foto’s

De optimale foto’s kunnen met het de bovengenoemde punten al aardig worden gemaakt. De fotograaf speelt graag met de verlichting dus zorg dat de lichten het allemaal doen voordat de foto’s worden gemaakt. Het is belangrijk wanneer je jouw huis verkoopt de bijzonderheden van jouw huis, bijvoorbeeld de tuin of de keuken,  zo mooi mogelijk worden vastgelegd. Woon je in een straat waar je aan de weg voor je huis kan parkeren? Zorg dan dat je de parkeerplek voor je huis vrijhoudt zodat ook de voorkant er zo goed mogelijk op komt te staan.

Met deze 7 tips geloven wij erin dat jij je huis zo optimaal mogelijk hebt bereid voor een goed gevoel bij de mogelijke aankopers.