Schoonhoven

Koestraat 60

€ 595.000 k.k.

Omschrijving

Een voormalig pakhuis, helemaal gerenoveerd en uitermate geschikt voor meerdere doeleinden, denk aan een atelier ...praktijkruimte...kantoor, geef het een eigen invulling! Het pand beschikt op de begane grond over 87m² bedrijfsruimte en op de 1e en 2e verdieping 107m² aan woonoppervlakte. Het sfeervolle stadscentrum van Schoonhoven is direct om de hoek…

Een voormalig pakhuis, helemaal gerenoveerd en uitermate geschikt voor meerdere doeleinden, denk aan een atelier ...praktijkruimte...kantoor, geef het een eigen invulling!

Het pand beschikt op de begane grond over 87m² bedrijfsruimte en op de 1e en 2e verdieping 107m² aan woonoppervlakte.

Het sfeervolle stadscentrum van Schoonhoven is direct om de hoek gelegen en dit geldt ook voor de rivier de Lek, sportvelden en het openbaar vervoer.

De entree is aan twee zijden. Zowel in de Koestraat als in de Appelstraat. Dat is handig voor kantoor of praktijk aan huis.

STUKJE GESCHIEDENIS
Van oorsprong is het pand een oud koetshuis. De paarden stonden achterin op de begane grond waar als het goed is zelfs nog een waterput zit. Aan de voorkant waren grote schuifdeuren (de rails is nog aanwezig).
De dochter van een werknemer van het koetshuis vertelde dat ze veel gespeeld heeft in het huis en het verhaal over De oorlog. Tijdens de oorlog is het door de Duitsers gevorderd en werd het een aardappel pakhuis. Ze woonde in het huisje naast het koetshuis en gingen via het achterraam geregeld aardappels stelen. Een keer werden ze bijna betrapt en hebben uren onder de aardappels verstopt gelegen.
Een lange tijd heeft de begane grond als garage gediend. Een kunstenaar heeft het vervolgens verbouwd tot atelier ruimte met boven de woonruimte.

VERKOPER AAN HET WOORD
Wij wonen er nu 10 jaar en met veel plezier een glasblazen atelier gehad. Het dakterras tot daktuin omgetoverd om toch het groen van een tuin om je heen te ervaren. Door de hoogte en gunstige (west) ligging is er zon tot ondergang. Ook in het vroege voorjaar is het al heerlijk! In de zomer scheren de zwaluwen vlak over je hoofd.
De breedte van het huis en de hoge plafonds geeft een heerlijk vrijheidsgevoel. De open keuken en woonkamer is heel gezellig ook met visite. Zo ben je toch erbij met koken.

INDELING

BEGANE GROND
We komen binnen via de Koestraat en treffen een enorme ruimte aan van 83m². De ruimte heeft een enorme nokhoogte met het oude balkenplafond en op de vloer een “beton-look”. Er is genoeg ruimte om kamers te maken, kantoor, praktijk, studio, geef het een eigen invulling.
Aan de achterzijde bevindt zich een ruimte met een kleine verhoging in de vloer. Met daarnaast een aparte hal en toegang naar de Appelstraat en een apart toilet. Aan de andere zijde de trapopgang naar de verdieping. Via een hal en een vaste trapopgang bereik je de 1e verdieping.

EERSTE VERDIEPING
Via een open tussenhal komen we terecht in de living. Een bijzondere ruimte, de nok in het zicht, zelfs de oude hijsbalk is te zien, de dakramen, kapconstructie...wat een sfeer en beleving!
Om de ruimte wat te breken is de keuken geplaatst op een verhoging. Een kookeiland met stenen aanrechtblad welke voorzien is van diverse inbouwapparatuur.

Aan de achterzijde is de slaapkamer van 5.27 x 3.49 met vaste kastenwand. Aan de zijkant is de moderne badkamer met vloerverwarming en voorzien van een toilet, wastafel met meubel en een twee persoons jacuzzi met stortdouche en handdouche.

Via een open steektrap komt u op de 2e verdieping terecht. Een open ruimte wederom geschikt voor diverse doeleinden met vaste bergruimte en een CV kast (CV-ketel 2020) en toegang tot de daktuin. Dit terras is fraai. Zeer zonnig van de vroege ochtend tot en met de ondergaande zon en met automatische bewatering van alle gemakken voorzien.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1920;
- pvc vloer van Mflor (2019) in gehele woning;
- Schilderwerk 2021;
- Krachtstroom in atelier;
- Binnen en buiten zonwering (2021 van Velux);
- Boven ramen atelier met afstandsbediening te open/sluiten;
- Walltherm CV houtkachel met vergasser warmte opslag in boiler;
- Gelegen in het sfeervolle stadscentrum van Schoonhoven;
- Energielabel D;
- Uitermate geschikt om wonen en werken te combineren;
- Oplevering in overleg.

TOELICHTINGSCLAUSULE NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

KOOPOVEREENKOMST PAS RECHTSGELDIG NA ONDERTEKENING
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.”

Kenmerken

Basiskenmerken

 • Status Beschikbaar
 • Koopprijs € 595.000,- k.k.'
 • Servicekosten -
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm & onderhoud

 • Hoofdfunctie Bedrijfsruimte
 • Soort bouw Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1920

Oppervlakte & inhoud

 • Oppervlakte bedrijfsruimte ca. 87 m2

Energie & installatie

 • Energielabel D

Overig

 • Onderhoud binnen Goed
 • Onderhoud buiten Goed
Meer kenmerken

Taxatie van uw bedrijfspand, kantoor of winkel?

Wij leveren binnen 1 week.

Taxatie aanvragen

Media

Statistieken

Burgerlijke staat

Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd
 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd

Leeftijd in gemeente

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar

Leeftijd buurtbewoners

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar

In de buurt

   Geïnteresseerd?

   Bel met Van Herk Makelaardij te Schoonhoven

   shape

   Stuur een bericht