Financieel Advies

Hypotheek advies

privacyverklaring

Hypotheek nieuwbouw

Heb jij je zinnen gezet op een nieuw te bouwen huis? Gefeliciteerd! Zodra je het koopcontract hebt ondertekend, kan ook de hypotheek worden afgesloten. .

Omdat jouw huis – het onderpand voor de hypotheekverstrekker – nog gebouwd moet worden, werkt het financiële plaatje net even anders dan bij een bestaand huis.

nieuwbouw@vanherk.nl

Bouwdepot

Vanuit een bouwdepot wordt de bouw van jouw huis betaald. Bij nieuwbouw betaal je de koopsom niet in één keer bij de overdracht, maar in termijnen via een bouwdepot. Daarmee wordt allereerst de grond betaald, om er vervolgens de bouw van uw huis mee te financieren. Zie het als een spaarpotje, waar jij in de tussentijd ook rente over ontvangt. Vaak is het rentepercentage gelijk aan de hypotheekrente.

 

Advies afgestemd op jouw droomhuis

Heb je specifieke wensen voor de bouw van jouw huis, dan kan ook het meerwerk geregeld worden via het bouwdepot. Verder moet je rekening houden met bijvoorbeeld te betalen bouw- en grondrente. Wat zo’n bouwdepot precies betekent, leggen onze hypotheekpartners in de regio duidelijk uit.

Huis verkopen?

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met onze makelaars en ontdek jouw mogelijkheden.

Maak direct een afspraak