Stappenplan voor nieuwbouwkoper

Wat kun je verwachten?

Stappenplan voor de nieuwbouwkoper

Stap 01

Inschrijving en toewijzing

Stap 01

Inschrijving en toewijzing

Je hebt de nieuwbouwwoning van jouw keuze gezien en wilt deze graag kopen. Hiervoor moet jij je eerst inschrijven. Onze makelaars adviseren jou over het te kiezen bouwnummer, met aandacht voor bijvoorbeeld de zonligging, het uitzicht en bereikbaarheid.

 

Stap 02

Bouwtekeningen en bouwbestek

Stap 02

Bouwtekeningen en bouwbestek

Onze makelaars bekijken samen met jou ná het toewijzen van een bouwkavel de bouwtekeningen en het bouwbestek nog eens goed. Hoe groot is jouw huis precies? Welke mogelijkheden heb je? Welk meerwerk kan in jouw situatie interessant zijn? Onze nieuwbouwspecialisten hebben het antwoord op al jouw vragen.

 

Stap 03

Koopovereenkomst / aannemingsovereenkomst

Stap 03

Koopovereenkomst / aannemingsovereenkomst

Vaak wordt een koop-/aannemingsovereenkomst opgemaakt, waarmee je de aannemer opdracht geeft om jouw huis te bouwen. Het is mogelijk om een ontbindende voorwaarden voor jouw financiering op te nemen. Ook kunnen opschortende voorwaarden gelden. Denk aan een minimumaantal te verkopen woningen in het project.

 

Stap 04

Financiering regelen

Stap 04

Financiering regelen

Als je de koop-aannemingsovereenkomst voor een nieuwbouwhuis hebt getekend, is het tijd voor het afsluiten van een hypotheek. Maar welke hypotheek kies je? Hoeveel hypotheek heb je nodig? Welke rentevast periode neem je? Wat is een bouwdepot? Het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouw huis werkt in elk geval anders dan bij een bestaand huis. Onze hypotheekpartners geven jou onafhankelijk advies en leggen op een transparante wijze uit welke hypotheek het beste bij je past.

 

Stap 05

Afhandeling bij de notaris

Stap 05

Afhandeling bij de notaris

Vaak wordt door de projectontwikkelaar een notaris aangewezen die het gehele project verzorgt, inclusief de uiteindelijke levering. Je kunt bij deze notaris ook terecht voor jouw hypotheekakte en wellicht andere zaken denk hierbij aan testament, samenlevingsovereenkomst etc.

 

Stap 06

Richting start bouw

Stap 06

Richting start bouw

Nu de officiële documenten voor de bouw zijn getekend, breekt een spannende periode aan. Onze nieuwbouwspecialisten geven je handige tips over allerlei zaken waar je aan moet denken tijdens het bouwtraject. Want hoe zit het precies met meerwerk? Wat verhoogt de waarde van jouw huis en wat biedt puur luxe voor jezelf. We helpen je bij het maken van de vele keuzes.

 

Stap 07

Oplevering van jouw huis

Stap 07

Oplevering van jouw huis

Hét moment waar je naar uit hebt gekeken, breekt aan: je krijgt de sleutel. Een belangrijk onderdeel van de overdracht is de opleveringsinspectie. Tijdens de opleverinspectie kan jij de aannemer aanspreken op eventuele gebreken of hem juist een compliment geven als er geen gebreken zijn. Wij adviseren je om een onafhankelijk adviesbureau in te schakelen die aanwezig is bij deze inspectie en je helpt bij de vastlegging van deze inspectie. En dan is het eindelijk tijd om jouw nieuwbouwhuis in te richten!

 

Huis verkopen?

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met onze makelaars en ontdek jouw mogelijkheden.

Maak direct een afspraak